США продадуть Україні обладнання для модернізації систем ППО HAWK

Читать на русском
США схвалили можливий продаж Україні комплектів для обслуговування ЗРК Hawk на 138 млн доларів.
Фото: Flickr

Державний департамент США надав дозвіл на екстрені продажі Україні запасних частин для обслуговування та модернізації систем протиповітряної оборони HAWK на суму 138 мільйонів доларів. Це має на меті допомогу у захисті від атак російських безпілотників і крилатих ракет.

Про це повідомляють Reuters та Associated Press.

Українська влада надсилала запит на купівлю «обладнання та послуг» для ЗРК HAWK Phase III. У вівторок, 9 квітня, про рішення Держдепартаменту схвалити цей запит було повідомлено Конгресу США.

«Україна має нагальну потребу в посиленні своєї здатності захищатися від російських ракетних ударів і повітряного потенціалу російських військ. Обслуговування і підтримка системи озброєнь HAWK посилить здатність України захищати свій народ і захищати критично важливу національну інфраструктуру», – йдеться у заяві Держдепу.

Зазначається, що за Програмою Пентагону із продажу військової продукції за кордон (FMS) буде використано 138 мільйонів доларів з 300 мільйонів доларів на зовнішнє військове фінансування (FMF), які Конгрес ухвалив як частину щорічного закону про оборонні витрати, який нещодавно був підписаний президентом Джо Байденом.

HAWK – це зенітно-ракетний комплекс середньої дальності, який забезпечує протиповітряну оборону, що є однією з головних потреб безпеки України у протистоянні російській агресії.

Нагадаємо, США передали Україні трофейну зброю та боєприпаси, вилучені у Корпусу вартових Ісламської революції.

Також нещодавно Литва у рамках військової підтримки передала Україні бронетранспортери.

Як повідомлялося, союзники України проведуть термінову ревізію своїх запасів і наскільки можна відправлять українським військовим додаткові системи ППО та боєприпаси до них.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: