У Казахстані заперечують створення запасів бензину для росії

Читать на русском
У Міненерго Казахстану заперечують прохання росії створити для неї аварійний запас бензину на випадок дефіциту на внутрішньому ринку.
Depositphotos

Міністерство енергетики Казахстану заперечує прохання росії створити для неї запас бензину на випадок дефіциту пального через атаки на нафтопереробні заводи.

Про це повідомляє місцеве видання Orda.kz.

Удар по «країні-бензоколонці»: які російські НПЗ та нафтобази атакували безпілотникиГеографія ударів безпілотниками по російських НПЗ та нафтобазах у 2024 році – на інфографіці.

«Такий запит від Міненерго рф не надходив. Тому інформація не підтверджується», — повідомив радник міністра енергетики Шингис Іллясов.

Напередодні агентство Reuters з посиланням на джерела повідомило, що росія попросила Казахстан створити для неї аварійний запас бензину обсягом 100 тисяч тонн. Угода, за словами трьох співрозмовників агентства, вже погоджена.

Нагадаємо, наприкінці лютого через удари по НПЗ російська влада вирішила запровадити тимчасову заборону на експорт бензину. Крім того, рф має намір скоротити експорт дизельного пального з ключових портів на Чорному та Балтійському морях.

Виробництво бензину на тлі атак на НПЗ різко скоротилося. І росія, за даними ЗМІ, збільшує імпорт бензину з Білорусі, щоб упоратися з ризиком дефіциту на внутрішньому ринку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: