Україна атакує російські НПЗ власними силами – Пентагон

Читать на русском
Спікер Пентагону Патрік Райдер заявив, що США не надають можливості для ударів України по російським НПЗ.
Фото: Reuters

Українські військові здійснюють атаки на нафтопереробні заводи на території росії виключно власними силами, без сприяння з боку США.

Про це заявив спікер Пентагону Патрік Райдер під час брифінгу.

Удар по «країні-бензоколонці»: які російські НПЗ та нафтобази атакували безпілотникиГеографія ударів безпілотниками по російських НПЗ та нафтобазах у 2024 році – на інфографіці.

«Допомога, яку ми надаємо Україні, призначена для того, щоб вона могла захистити та повернути свою суверенну територію. Ми не надаємо жодної допомоги для використання поза цими межами», – наголосив він.

Також він підкреслив, що для ударів по російським НПЗ Вашингтон допомоги не надає, тому за коментарями «слід звертатися до української сторони».

Нагадаємо, нещодавно видання Financial Times опублікувало інформацію про те, що Вашингтон закликав Україну припинити атаки на російську енергетичну інфраструктуру. В Офісі президента тоді назвали ці дані фіктивними, а в Кабміні заявили, що Україна, атакуючи НПЗ на території агресора, діє відповідно до стандартів НАТО.

Пізніше президент України Володимир Зеленський розповів, що реакція представників США на удари України по російських нафтопереробних заводах «не була позитивною» і наголосив, що союзники України мають підтримати удари дронів по об'єктах нафтової інфраструктури країни-агресорки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: