Уряд росії ввів офіційну заборону на експорт бензину

Читать на русском
Російська влада прийняла рішення запровадити тимчасову заборону на експорт бензину на тлі регулярних атак дронів та пожеж на НПЗ.
Фото: росЗМІ

Російська влада прийняла рішення запровадити тимчасову заборону на експорт бензину на тлі регулярних атак дронів та пожеж на НПЗ.

Відповідне постачання уряду країни-окупанта було підписано у четвер, 29 лютого, повідомляють росЗМІ.

Російські НПЗ та нафтобази під ударом дронів: географія атакРосійські НПЗ і нафтобази останні півроку регулярно зазнають атак. Географія ударів – на інфографіці.

Заборона на експорт бензину діятиме у період із 1 березня по 31 серпня 2024 року.

Стверджується, що він не поширюватиметься на паливо, яке жителі росії вивозять в інші країни для особистого користування.

Крім того, російська влада збільшує нормативи продажу дизельного палива на біржі з 12,5% до 16%. У росії вважають, що це «допоможе підвищити обсяг пропозиції» палива на біржових торгах.

Нагадаємо, що у 2023 році у рф також вводили заборону на експорт бензину та дизельного палива. Він набув чинності з 21 вересня і його мета заявлялася як «насичення внутрішнього ринку паливом та зниження цін». 6 жовтня ембарго було ослаблено, 17 листопада було скасовано заборону експорту бензину, а 22 листопада – дизпалива.

З початку 2024 року було завдано ударів вже по дев'яти нафтобазах та НПЗ у Брянській, Курській, Волгоградській, Ярославській, Ленінградській областях, Краснодарському краї та Санкт-Петербурзі. Докладніше – на інфографіці «Слово і діло».

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: