Стало відомо, скільки працівників культури та медіа отримали бронь від мобілізації

Читать на русском
Міністерство культури та інформполітики забронювало від мобілізації менше двох тисяч працівників сфери культури та медіа.
Фото: dp.gov.ua

Міністерство культури та інформполітики забронювало від мобілізації менше двох тисяч працівників сфери культури та медіа.

Про це йдеться у повідомленні, опублікованому на офіційному сайті відомства.

В Україні оновили критерії для підприємств, працівники яких можуть отримати бронювання від мобілізаціїЙдеться про два варіанти бронювання: від 50% військовозобов’язаних працівників та до 50% включно.

Так, станом на 9 квітня за поданням Мінкульту статус заброньованих отримали 1150 працівників культури та трохи більше 700 медійників.

«МКІП бронює працівників усіх закладів, які формують систему культури і медіа. Це у тому числі артисти театрів, філармоній і цирків також. Це дуже незначна кількість людей. Проте перебування цих людей на своїх посадах дозволяє зберегти сферу від занепаду», – вказано у повідомленні.

Там також зазначили, що критика бронювання працівників культури та медіа – «це неповага до людей, які чесно і якісно роблять свою роботу, примітивна оцінка їх суспільного значення, як і в цілому значення культури в країні, що воює».

Нагадаємо, напередодні стало відомо, що бронь від мобілізації отримають співробітники каналів, які беруть участь у телемарафоні. Аналогічний статус підтвердили Криворізькому, Харківському, Дніпровському, Одеському, Львівському циркам, а також Пересувній та Національній цирках України.

Сьогодні прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що кабінет міністрів України найближчим часом розробить оновлену постанову про бронювання військовозобов'язаних.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: