Українські хакери знищили важливий для російського ВПК дата-центр – ЗМІ

Читать на русском
Хакери знищили дата-центр, яким користувалися російський ВПК, нафтогазова та телекомунікаційна галузі.
Фото Слово і діло

Хакери BLACKJACK, які можуть бути пов'язані зі Службою безпеки України, знищили дата-центр у рф. Сервісом користувався російський військово-промисловий комплекс, нафтогазова та телекомунікаційна галузі.

Про це повідомляє 24 канал із посиланням на інформоване джерело.

Хакери дізналися, за скільки росія купує Shahed-136 у ІрануІранською стороною була озвучена стартова вартість шахеда в 375 тисяч доларів, але росія отримала знижку за оптові партії.

«У хмарному сервісі OwenCloud.ru свої дані містили понад 10 тисяч юросіб - підприємства російського ВПК, нафтогазового, металургійного, авіакосмічного комплексів, а також телекомунікаційні гіганти», – розповів співрозмовник.

Йдеться про такі російські підприємства: «Уральський завод цивільної авіації», «НВП «РУБІН» (входить до складу холдингу Роселектроніка), «Уральський завод спецтехніки», Газпром, Трансгаз, Луукойл, Роснафта, «Норільський нікель», Ростелеком, Телеком, Мегафон.

«Це була спільна операція української хакерської групи BLACKJACK і кібердепартаменту СБУ. Вони знищили понад 300 Тб даних. Це 400 віртуальних і 42 фізичні сервери, на яких розміщувалася внутрішня документація, резервні копії та інші програми, через які клієнти віддалено керували виробничими процесами на підприємствах», – уточнило джерело.

При цьому наголошується, що знищення російського хмарного сервісу стало відплатою за атаку на український дата-центр «Парковий» у січні цього року.

Нагадаємо, раніше хакери ГУР зламали сервери Міноборони рф та отримали доступ до секретних документів. Також цього року хакери ГУР влаштували атаку на програму керування дронами росіян.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: