Арсенали озброєння та штаби: українські хакери викрали техдокументацію об'єктів Міноборони рф

Читать на русском
Українські хакери Blackjack викрали техдокументацію на 500 військових об'єктів російського Міноборони.
Фото: хакери Blackjack

Хакери угруповання Blackjack, які, ймовірно, мають відношення до СБУ, зламали сервера російського державного підприємства, що будує військові об'єкти по всій території рф.

Про це з посиланням на інформоване джерело повідомляє Інтерфакс-Україна.

Названа сума збитків для «Київстар» від масштабної кібератаки у грудніМатеринська компанія мобільного оператора України Київстар озвучила суму збитків через атаку.

За словами співрозмовника агентства, йдеться про документацію ДП «Головне військово-будівельне управління зі спеціальних об'єктів».

Повідомляється, що хакери викрили та скачали понад 500 паспортів військових об'єктів Міноборони росії: арсенали озброєння, майданчики зенітно-ракетних комплексів, штаби, казарми, в т.ч. розташовані на окупованих територіях України, а також іншу технічну та проєктну документацію загальним обсягом понад 1,2 ТБ.

Хакери також знесли сім серверів та зашифрували понад 150 комп'ютерів співробітників установи, внаслідок чого більшість російських спецбудівників залишилися без усього масиву даних та резервних копій інформації.

Нагадаємо, тиждень тому хакери атакували платіжний сайт однієї з обласних енергетичних компаній росії. Тим часом у «Київстарі» не підтвердили інформацію про багатомісячний доступ хакерів до їхньої системи.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: