Хакери ГУР влаштували атаку на програму управління дронами росіян

Читать на русском
Внаслідок кібератаки ГУР МО сервери в рф перестали працювати, все програмне забезпечення відмовляє росіянам у доступі.
Фото Слово і діло

Кіберфахівці Головного управління розвідки Міністерства оборони України провели успішну операцію на програму управління дронами, яку використовують російські військові.

Про це повідомило ГУР МО у Telegram.

Хакери дізналися, за скільки росія купує Shahed-136 у ІрануІранською стороною була озвучена стартова вартість шахеда в 375 тисяч доларів, але росія отримала знижку за оптові партії.

У відомстві розповіли, що російські окупани встановили програму для перепрошивки своїх дронів марки DJI під потреби ведення бойових дій. Зокрема, програмне забезпечення дозволяє ворогові:

  • налаштовувати пульти управління та створювати нові;
  • захоплювати відео та передавати картинку на командний пункт;
  • керувати дроном із комп'ютера (не через пульт).

Також через веб-сервери російський проект перепрошивки дронів забезпечує функціонування системи «свій-чужий». Але після успішної атаки хакерів ГУР програма перестала працювати.

«За попередніми даними, внаслідок кібератаки ГУР МО України сервери перестали працювати, тож усе програмне забезпечення розпізнається як «чуже» і відмовляє рашистам у доступі. Без доступу до серверів, а отже – до системи, керування безпілотниками з пультів, ймовірно, неможливе», – повідомляє пресслужба.

Наразі росіяни намагаються вирішити проблему, у тому числі шляхом переходу в ручний режим управління, додали в ГУР.

Нагадаємо, у січні українські хакери викрали техдокументи об'єктів Міноборони рф. А нещодавно в ГУР заявили, що їхня кібератака «поклала» сервер Міноборони рф.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: