Данія виділила додаткові кошти на відновлення української енергосистеми

Читать на русском
Уряд Данії ухвалив рішення виділити 40 мільйонів крон на відновлення української енергосистеми після масованих атак російської федерації.
Фото: ua-energy.org

Уряд Данії ухвалив рішення виділити 40 мільйонів крон (понад 5 млн євро) на відновлення української енергосистеми після масованих атак російської федерації.

Про це повідомив міністр у справах міжнародного розвитку Данії Дан Йоргенсен, його слова наводить Ritzau.

Росія змінила підхід до атак на енергосистему України – FTРосія змінила тактику атак на енергоінфраструктуру України – вона використовує високоточні ракети для знищення електростанцій у менш захищених регіонах, ніж Київ.

Кошти спрямують, зокрема, на відновлення систем водо- та теплопостачання в українських містах.

«Останніми тижнями росія вирішила посилити свої цілеспрямовані атаки на енергетичну інфраструктуру України і ми стали свідками масштабних руйнувань. З датського боку ми зараз надаємо 40 мільйонів крон», – сказав Йоргенсен.

Міністр клімату, енергетики та постачання Ларс Агаард у свою чергу заявив, що Данія зробить усе можливе для того, щоб енергопостачання України було максимально надійним та стійким на тлі регулярних російських обстрілів.

Зазначається також, що Копенгаген уже підтримував відновлення зруйнованих енергетичних об'єктів через Фонд енергетичної підтримки України. Фонд координує закупівлю та постачання обладнання українським компаніям та комунальним підприємствам.

Нагадаємо, напередодні у ДТЕК оцінили збитки від російських атак на енергооб'єкти.

У ГУР вважають, що росія планує навесні здійснити ще кілька масованих ударів по енергетичних об'єктах України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: