У ГУР спрогнозували, як довго росіяни ще обстрілюватимуть об'єкти енергетики

Читать на русском
Росія навесні планує ще кілька масованих атак на українську енергетику, заявили у ГУР. Потім буде пауза для накопичення озброєння.
PAP/UKRINFORM

Росія планує навесні ще кілька масованих ударів по енергетичних об'єктах України. Але їй потрібна буде пауза для накопичення ракет.

Про це РБК-Україна сказав представник Головного управління розвідки Вадим Скібіцький.

Як змінювався запас ракет стратегічної дальності у росіїЯк змінювався російський запас ракет стратегічної дальності – на інфографіці. Зараз у рф близько 900 ракет.

За оцінкою ГУР, у росії залишається близько 950 високоточних ракет оперативно-стратегічного та стратегічного рівня з дальністю понад 350 кілометрів. Тенденція така, що рф намагається тримати свої запаси на рівні не менше 900 ракет. Коли запаси підходять до 900 одиниць – у масованих ударах робиться пауза.

За словами Скібіцького, росіяни вже наближаються до цього ліміту.

«Росія, за нашими даними, в квітні планує виробити близько 40 ракет Х-101. Ми прогнозуємо, що росіяни зможуть провести ще кілька масованих атак (2-3 – саме масованих), а далі будуть змушені знову взяти деяку паузу для накопичення ракет та «шахедів». Проте окремі локальні обстріли можуть при цьому продовжуватись», – сказав представник розвідки.

Раніше керівник ГУР Кирило Буданов попередив, що російська армія довгий час накопичувала крилаті ракети типу «Калібр» і може використати їх для ударів по Україні найближчим часом.

Нагадаємо, 22 березня росія зробила найбільшу атаку на енергосистему України за весь час повномасштабного вторгнення. ДТЕК втратив 50% генераційних об'єктів. Збитки енергосистеми оцінюються в мінімум 100 млн євро.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: