Окупанти змінили тактику обстрілів енергосистеми України – Кудрицький

Читать на русском
Окупаційна армія росії змінила тактику атак на об'єкти енергетичної інфраструктури України, розповів глава Укренерго.
Фото: РБК-Україна

Окупаційна армія росії змінила тактику атак на об'єкти енергетичної інфраструктури України.

Про це заявив голова Укренерго Володимир Кудрицький у ході брифінгу в Media Center Ukraine.

У ГУР спрогнозували, як довго росіяни ще обстрілюватимуть об'єкти енергетикиРосія навесні планує ще кілька масованих атак на українську енергетику, заявили у ГУР. Потім буде пауза для накопичення озброєння.

За його словами, останнім часом ворог використовує комбіновані удари ракетами та «шахедами», щоб завдати якомога більше руйнувань.

«Якщо взяти, приміром, минулий опалювальний сезон, то ми спостерігали одну масовану атаку, скажімо, на тижні, і це була ракетна, або «шахедна» атака. Зараз це ціла серія, практично безперервна, і якщо говорити про кількість, наприклад, «шахедів», то лише за неповні півтори декади ця кількість уже зрівнялася з тією, яку ми бачили минулого опалювального сезону», – сказав він.

Глава Укренерго додав, що енергетики працюють над відновленням об'єктів у цілодобовому режимі. Він також повідомив, що Укренерго вже розпочала підготовку до наступного опалювального сезону.

«Ми зараз моделюємо різні сценарії його проходження та обговорюємо, що потрібно зробити, щоб пройти його збалансовано. Але є ще один аспект підготовки, який хотів би відзначити. Це те, як взагалі можна в більш середньостроковій перспективі протидіяти російським атакам...Буде складно безкінечно відновлювати пошкоджені електростанції, побудовані в 60-70-х роках, їх технічний стан не стає кращим після цих атак», – резюмував Кудрицький.

Нагадаємо, 22 березня росія здійснила наймасовішу атаку на об'єкти енергетичної інфраструктури. Найбільше постраждала Харківщина. А під час атаки в ніч проти 29 березня цілями ворога стали Канівська та Дністровська ГЕС.

Раніше міністр енергетики Герман Галущенко назвав сектори, які найбільше постраждали від атак росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: