У Міненерго заговорили про ймовірність підвищення тарифів на світло через обстріли

Читать на русском
Керівник відомства не виключив можливості підвищення тарифу на електроенергію для населення і зазначив, що уряд вивчає різні варіанти фінансування ремонту енергооб'єктів, які були пошкоджені.
facebook.com/minenergoUkraine

В Україні може зрости тариф на електроенергю на тлі нових російських атак на енергетику. Наразі Уряд вивчає різні варіанти фінансування.

Про це міністр енергетики України Герман Галущенко повідомив в інтерв'ю Bloomberg.

Як змінилися тарифи на електроенергію для населенняЯк змінилися єдині та зонні тарифи на електроенергію для населення з 1 червня – на інфографіці.

Як зазначається, керівник відомства не виключив можливості підвищення тарифу на електроенергію для населення і зазначив, що уряд вивчає різні варіанти фінансування ремонту енергооб'єктів, які були пошкоджені.

Галущенко нагадав, що у червні минулого року після зимових атак в Україні довелося підвищили ціну на електроенергію майже вдвічі.

«Сьогодні ситуація ще складніша, порівняно з минулим роком, оскільки ми втратили багато гідроелектроенергії і змушені проводити планові ремонти атомних блоків», - сказав він.

Згідно зі словами Галущенко, повністю встановити наслідки російських атак, а також збитки поки що неможливо. Як він зазначив, масштаби можуть досягти мільярдів доларів.

«Руйнування були значні - і в електроенергетиці, і в електропередачі. Ситуація складна. Ми досі не розуміємо масштаби збитків, оскільки багато об’єктів все ще в руїнах, і ми не можемо до них дістатися», - додав він.

Також міністр попередив, що залежно від ситуації у липні-серпні можуть закликати українців максимально економити електроенергію.

«Росіяни не можуть викликати повторення відключень 2022 і 2023 років. Навіть у разі величезних збитків ми матимемо базову генерацію, яка покриває від 30% до 50% наших потреб», - пояснив Галущенко.

Як відомо, опалювальний сезон в Україні вдалося пройти без відключень світла.

Нагадаємо, наразі у шести областях України скасували графіки аварійних відключень світла, запроваджених через нещодавні російські атаки на об'єкти енергогенерації.

У ніч 29 березня війська рф вдарили по енергетичних об'єктах у шести областях України. Внаслідок обстрілу пошкоджено теплові та гідроелектростанції у центральному та західному регіонах. Основними цілями ворога стали Канівська та Дністровська ГЕС.

Також стало відомо, що ДТЕК втратив 50% генераційних об'єктів. Збитки енергосистемі оцінюються в мінімум 100 млн євро.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: