В Укренерго назвали обсяг відновлених потужностей після атаки рф 22 березня

Читать на русском
Ремонтним бригадам вдалося замінити обладнання, яке дає змогу передати близько 2000 МВт потужності.
фото Укренерго

Енергетики з 22 березня, коли відбулася наймасштабніша атака рф на енергосистему України, а потім ще низку атак, вже відновили та замінили частину високовольтного обладнання на підстанціях.

Про це повідомила пресслужба Укренерго у понеділок, 1 квітня.

В «Укренерго» назвали збитки для енергосистеми України внаслідок масованого обстрілуУкраїнська енергосистема зазнала збитків, що оцінюються у щонайменше 100 мільйонів євро. Відповідна вартість стосується лише високовольтного обладнання Укренерго.

Як повідомляється, вдалося замінити обладнання, яке дозволяє передати близько 2000 МВт потужності. Приблизно стільки за годину споживає місто з населенням понад 3 млн жителів.

«Фахівці «Укренерго» відновили роботу частини обладнання на об’єктах у західному регіоні, тим самим підвищили надійність живлення споживачів», – йдеться у повідомленні.

У той же час зазначається, що через пошкодження електростанціям на лівому березі Дніпра, завданих російськими ракетами і дронами, є локальний дефіцит електроенергії.

Через бойові дії знеструмлено у Донецькій, Сумській, Харківській та Херсонській областях. А через технічні ушкодження – знеструмлення у Кіровоградській та Чернігівській областях.

Нагадаємо, в Міненерго повідомляли, що армія рф атакувала високовольтну підстанцію в Запорізькій області, там пошкоджено обладнання.

Сьогодні графіки відключень застосовуються для всіх споживачів у Харківській області та для промислових – у Кривому Розі. У Харкові з 1 квітня змінили графіки відключень світла.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: