У ДТЕК оцінили збитки від російських атак на енергооб’єкти

Читать на русском
ДТЕК потрібно 230 млн доларів на відновлення пошкоджених обстрілами теплових електростанцій.
mykyivregion.com.ua

Після двох масованих атак рф вартість відновлення пошкоджених теплових електростанцій ДТЕК оцінюється у 203 млн доларів.

Таку цифру в інтерв’ю Forbes назвав СЕО компанії Максим Тімченко.

Росія змінила підхід до атак на енергосистему України – FTРосія змінила тактику атак на енергоінфраструктуру України – вона використовує високоточні ракети для знищення електростанцій у менш захищених регіонах, ніж Київ.

Він зазначив, що це вдвічі більше за вартість ремонтної кампанії минулого року (тоді відновлення обійшлося в 126 млн).

«Щоб відновитись, нам потрібне обладнання вартістю 230 млн доларів. Левова частка суми – закупівля трансформаторів», – сказав Тімченко.

За його словами, за наявності обладнання ДТЕК планує до зими збільшити потужність майже вчетверо від наявної. Основні роботи проводитимуться у квітні-травні, щоб встигнути відновитися до літнього максимуму.

Тімченко розповів, що найшвидший спосіб знайти обладнання – привезти його зі Східної Європи, де є закриті станції радянських часів. Ще одна можливість – використати незадіяне обладнання, яке є в Україні.

Нагадаємо, після двох масштабних атак росії – 22 та 29 березня – ДТЕК втратив 80% генерації.

В Укренерго заявили, що єдиний спосіб уберегти енергосистему від важких наслідків атак – розосередити виробництво електроенергії по всій території країни.

У ГУР вважають, що росія планує навесні здійснити ще кілька масованих ударів по енергетичних об'єктах України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: