Шольц пояснив, за якої умови путін завершить війну в Україні

Читать на русском
На думку німецького канцлера, путін може відмовитись від загарбницької війни проти України тільки тоді, коли зрозуміє, що не може її виграти.
Фото: Reuters

На думку канцлера Німеччини Олафа Шольца, російський диктатор володимир путін завершить війну в Україні тоді, коли зрозуміє, що її неможливо виграти.

Про це він заявив під час виступу на зустрічі європейських соціал-демократів 6 квітня, пише Reuters.

Глави МЗС Німеччини, Франції та Польщі назвали кроки для посилення оборони ЄвропиГолови МЗС Німеччини, Польщі та Франції заявили, що європейські союзники по НАТО повинні брати на себе більше відповідальності за оборону континенту.

«Війна в Україні закінчиться в той момент, коли путін вирішить вивести свої війська. Однак він прийме це рішення лише тоді, коли зрозуміє, що не може виграти війну на полі бою», – сказав глава німецького уряду.

Він запевнив, що Німеччина й надалі докладатиме своїх зусиль для підтримки України у протистоянні російській агресії і закликав інші країни робити те саме.

«Підтримка Заходом України є ключем до відновлення миру в Європі», – підкреслив він.

Також Шольц нагадав, що його країна виділила до цього часу Україні військової підтримки на 28 мільярдів євро.

Крім того, політик сказав, що найкращим способом запобігти будь-якій ескалації, включаючи потенційний конфлікт між рф та НАТО, є так зване «ефективне стримування».

«Тому ми більше інвестуємо у власну безпеку та оборону разом, як європейці, щоб ніхто не наважився напасти на нас», - зазначив канцлер.

Нагадаємо, віце-прем'єр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанишина заявила, що США та Німеччина не підтримують ідею надання Україні офіційного запрошення до вступу до НАТО.

Нещодавно Україна одержала новий пакет військової допомоги від Німеччини. До списку увійшли дрони, важка техніка та снаряди.

Також повідомлялося, що Німеччина додатково виділить «тризначну мільйонну суму» на снаряди для України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: