Кулеба заявив, що у Німеччині «роздратовані» закликами дати Україні Taurus

Читать на русском
Дмитро Кулеба заявив, що отримує від Німеччини роздратовані коментарі за прохання передати ракети Taurus.
Фото: МЗС

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що отримує від Німеччини «роздратовані коментарі» після закликів надати Україні далекобійні ракети Taurus.

Він сказав про це в інтерв'ю Politico.

Taurus для України: як часто Шольц відкидає можливість постачання далекобійних ракетКанцлер Німеччини Олаф Шольц лише цього року щонайменше сім разів заявляв, що не даватиме Україні ракети Taurus.

Міністра запитали щодо поставок німецьких ракет, на що він відповів: «Послухайте, я втомився на це відповідати. Вибачте. Можете мене процитувати, я не проти. Але щоразу, коли я відповідаю на запитання, одержую роздратовану відповідь із Берліна. Залишіть це їм. Вони поставили себе у таку ситуацію. Нехай вони знайдуть вихід».

На тлі останніх масштабних повітряних атак росії Кулеба закликав західних союзників передати більше систем ППО.

«Дайте нам цих чортових Patriot», – вимагає він.

«Якби у нас було достатньо систем ППО, а саме Patriot, ми змогли б захистити не тільки життя нашого народу, а й нашу економіку від руйнування», — додав глава МЗС.

Він також розповів, що українські війська втрачають позиції на фронті через масове використання росією авіаційних керованих бомб: «Вони просто падають вам на голову та руйнують усе. Ось так ми втрачаємо позиції, і єдиний спосіб запобігти цьому – збивати літаки з бомбами. Нам потрібні системи ППО на передовій».

Нагадаємо, раніше Дмитро Кулеба обіцяв, що Україна не збирається бити німецькими далекобійними ракетами Taurus по російській території.

Міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус вважає, що регулярні дискусії щодо передачі Україні Taurus «шкодять загальному процесу надання військової допомоги ЗСУ».

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: