ВАКС заарештував ще двох фігурантів справи офіцера СБУ Шила

Читать на русском
Антикорупційний суд частково підтримав прохання органів правопорядку про застосування запобіжного заходу до підозрюваних.
фото: «Слово і діло»

Вищий антикорупційний суд узяв під варту ще двох фігурантів кримінального провадження про організацію колишнім позаштатним радником Офісу президента, офіцером Служби безпеки України Артемом Шилом заволодіння майже 95 млн грн філії «Центр забезпечення виробництва» АТ «Укрзалізниця».

Про це журналісту «Слово і діло» повідомили співрозмовники в антикорупційних органах.

За їхньою інформацією, ВАКС узяв під варту колишнього заступника голови державного підприємства «Адміністрації морських портів», офіцера СБУ Олександра Ковалюка. Альтернативою йому визначили 4,2 млн грн.

Під час розгляду клопотання про застосування запобіжного заходу до Шила прокурор САП Віталій Кравець стверджував, що Ковалюк був підлеглим Шила в СБУ.

В 2023 році Ковалюка призначили заступником голови АМПУ і в нього детективи НАБУ проводили обшук у межах справи про заволодіння коштами УЗ.

Також, за інформацією «Слово і діло», антикорупційний суд заарештував підозрюваного представника приватної фірми «УЗЕЛЕКТРО» Дениса Хом'якова. Альтернативою йому визначили 9,9 млн грн застави.

Нагадаємо, НАБУ і САП затримали колишнього радника Офісу президента Артема Шила. Пізніше йому та іншим фігурантам повідомили про підозру. За версією слідства, Шило, посадовці АТ «Укрзалізниця» та інші співучасники забезпечили визначення приватної компанії постачальником силових трансформаторів за завищеною вартістю. Трансформатори закупили в Узбекистані і поставили до Болгарії, де їх уже купила приватна компанія, яка контролюється громадянином Білорусі, який часто відвідує росію.

Надалі ці трансформатори закупила УЗ за завищеною вартістю, що завдало компанії 94,8 млн грн збитків. Цими коштами заволоділа організована група і розпорядилася на власний розсуд.

Також Шилу повідомили про підозру в організації заволодіння коштами УЗ при закупівлі кабелів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: