НАБУ обшукувало автівку заступника голови Адміністрації морських портів

Читать на русском
Антикорупційні органи правопорядку у рамках розслідування справи про корупцію в УЗ проводили низку слідчих дій.

Національне антикорупційне бюро проводило обшук в автівці заступника голови державного підприємства «Адміністрація морських портів України» Олександра Ковалюка, який раніше працював у Службі безпеки України. Слідчі дії проходили у межах справи про корупцію в АТ «Укрзалізниця».

Про це йдеться в судових рішеннях і підтверджують співрозмовники в органах правопорядку, повідомляє «Слово і діло».

22 травня детективи НАБУ провели обшук в автівці Toyota Highlander Ковалюка і вилучили там мобільний телефон iPhone. Вказаний телефон визнаний речовим доказом, а сам Ковалюк відмовився його розблокувати. На думку слідства, Ковалюк, який раніше обіймав посаду в департаменті захисту національної державності Служби безпеки, міг захищати від викриття членів організованої групи, що здійснювала заволодіння коштами УЗ під час проведення публічних торгів. За це він нібито міг отримувати неправомірну вигоду. З 2 травня 2023 року Ковалюк призначений на посаду заступника голови АМПУ.

Обшук детективи НАБУ проводили у межах справи за підозрою колишнього заступника директора філії «Центр забезпечення виробництва УЗ» Олексія Онисимюка в одержанні неправомірної вигоди від підприємця Ігоря Бутанова та пособника Андрія Онищенка.

Нагадаємо, у межах цієї ж справи проводилися обшуки у керівника апарату директора з економічної та інформаційної безпеки АТ «Українська залізниця» Едуарда Кріцина та його заступника Олександра Шевченка.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: