У Міноборони озвучили терміни запуску е-кабінету військовозобов'язаного

Читать на русском
Міністерство оборони вже працює над створенням електронного кабінету військовозобов'язаного. Очікується, що сервіс буде запущено цього літа.
Фото: armyinform.com.ua

Міністерство оборони вже працює над створенням електронного кабінету військовозобов'язаного. Очікується, що сервіс буде запущено цього літа.

Такими даними поділилася заступниця міністра оборони України Катерина Черногоренко в ефірі телемарафону.

Реєстр військовозобов’язаних уже під'єднали до найбільших баз даних – МіноборониРеєстр військовозобов'язаних Оберіг уже підключено до Державної міграційної служби та Держприкордонслужби, повідомили у Міноборони.

Вона розповіла, що військовозобов'язаним не потрібно буде реєструвати кабінет – усі профілі будуть створені заздалегідь системою.

«Фактично, це буде готова опція для такої роботи, але користуватися таким електронним кабінетом чи ні – це справа кожного громадянина чи громадянки», – заявила Черногоренко.

Заступник міністра додала, що сервіс дозволить оновлювати особисті дані без відвідування ТЦК. Водночас, у е-кабінеті зберігатиметься лише та інформація, яка прописана у законі.

«Кожен військовозобов'язаний зможе зробити запит через електронний кабінет до інших реєстрів і таким чином поповнити чи актуалізувати свої дані в «Оберіг», – зазначила вона.

Нагадаємо, 2 квітня закон про створення електронного кабінету військовозобов'язаного був підписаний президентом Володимиром Зеленським. Документ також передбачає удосконалення реєстру призовників, військовозобов'язаних та резервістів.

Того ж дня Зеленський підписав закон, який передбачає зниження призовного віку. Така зміна дозволить мобілізувати військовозобов'язаних чоловіків віком 25 та 26 років.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: