Мобілізація жінок: українців попередили про новий фейк, запущений росією

Читать на русском
Російські пропагандисти розповсюджують фейк про те, що Україна нібито має намір мобілізувати 3 мільйони бездітних жінок.
Фото: Генштаб ЗСУ

Російські пропагандисти розповсюджують фейк про те, що Україна нібито має намір мобілізувати 3 мільйони бездітних жінок.

Про це повідомляє Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки у Telegram.

Українці почали отримувати нові фейкові листи кремлівської пропаганди: деталіНа пошти надходить розсилка нібито від Офісу президента України. У листах йдеться про припинення вогню з рф, але це фейк.

За версією ворога такий сценарій нібито можливий у разі затягування війни або збільшення чисельності окупаційної армії.

При цьому у статті-дослідженні обсягів мобілізаційного резерву, на яку посилаються пропагандисти, зазначено, що жінки мають право приєднатися до ЗСУ виключно на добровільній основі.

«Обов'язок служити мають лише жінки, що мають медичний фах. У новому законопроєкті про мобілізацію, над яким працює Верховна Рада, також не міститься положень про масову мобілізацію жінок», – уточнили в Центрі.

Крім того, портал, який підготував та опублікував дослідження, є незалежним виданням, яке не пов'язане з українським урядом.

«Мета подібних вкидів – поширити панічні настрої в українському суспільстві та є частиною комплексних спроб спецслужб рф зірвати мобілізацію в Україні», – зазначено у повідомленні.

Нагадаємо, вчора стало відомо, що росіяни розповсюджують фейкову обкладинку іспанського сатиричного журналу El Jueves із президентом Зеленським, щоб дискредитувати його.

Також повідомлялося, що ворог запустив дезінформаційну кампанію з дискредитації головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: