Міністри оборони Франції та рф поговорили вперше з 2022 року

Читать на русском
Міністри оборони Франції Себастьян Лекорню та росії Сергій Шойгу поговорили телефоном. Це – їхня перша розмова з жовтня 2022 року.
Колаж: Слово і діло

Міністр оборони Франції Себастьян Лекорню 3 квітня вперше з жовтня 2022 року провів телефонну розмову з міністром оборони рф Сергієм Шойгу.

Про це повідомляє Le Monde.

Зазначається, що розмову ініціювала французька сторона. Під час неї Себастьян Лекорню засудив нещодавній теракт у підмосковному Crocus City Hall, який скоїли ісламські бойовики.

«Міністр нагадав про наше рішуче засудження та солідарність Франції з жертвами та їхніми родинами. Він підтвердив, що у Франції немає інформації, щоб встановити зв'язок між цією атакою та Україною», – йдеться у повідомленні.

Також у міноборони Франції зазначили, що Лекорню закликав росію «припинити експлуатувати цю тему».

Крім того, французький міністр висловив осуд агресивній війні, яку росія веде проти України, і запевнив, що Франція продовжить підтримувати Україну «стільки, скільки буде необхідно у її боротьбі за свободу й суверенітет, щоби повернути мир і безпеку на європейський континент».

Нагадаємо, ввечері 22 березня кілька людей відкрили вогонь з автоматів по відвідувачах концертного залу Crocus City Hall у підмосковному Красногорську. За даними російської влади, загинуло 144 особи.

У росії заявили, що за терактом нібито стоїть Україна.

Як відомо, відповідальність за атаку у Crocus City Hall взяла на себе ІДІЛ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: