Сотні одиниць бронетехніки та зенітні ракети: Франція готує для України новий пакет допомоги

Читать на русском
Франція готує для України новий пакет військової допомоги, у який буде включено сотню одиниць бронетехніки та зенітні ракети Aster.
umoloda.kyiv.ua

Франція готує для України новий пакет військової допомоги, у який буде включено сотню одиниць бронетехніки та зенітні ракети Aster.

Про це повідомив міністр оборони Франції Себастьян Лекорн.

ЗРК, танки та винищувачі: яку військову техніку найближчим часом планують списати союзникиСоюзники списують багато військової техніки, яка б потенційно могла стати в нагоді Україні. Більше – на інфографіці.

Відомо, що Франція передасть українським військовим броньовану техніку, яку країна собі планує замінити новішою. Техніку надаватимуть цього року, а також на початку 2025 року.

«Щоб утримувати таку велику лінію фронту, українській армії потрібні, наприклад, наші броньовані фронтові машини: це абсолютно необхідно для мобільності військ. Ця стара техніка, яка ще придатна до експлуатації, зможе принести безпосередню користь Україні в значних кількостях», – розповів міністр.

Країна також планує допомогти з посиленням протиповітряної оборони України, тому готує нову партію зенітних ракет Aster 30 для системи ППО SAMP/T. Ці ЗРК є аналогом системи Patriot.

Нагадаємо, уряд Франції має намір передати Україні списане озброєння у межах масштабної програми переозброєння армії.

Також країна має намір збільшити виробництво боєприпасів для Збройних сил України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: