У Франції оголосили найвищий рівень терористичної небезпеки

Читать на русском
У Франції після теракту у рф оголошено найвищий рівень Vigipirate – системи оповіщення національної безпеки – надзвичайна ситуація нападу.
Фото: Getty Images

Президент Франції Еммануель Макрон скликав Раду оборони й національної безпеки через теракт у російському Підмосков'ї 22 березня. У країні підвищили рівень терористичної загрози до найвищого.

Про це повідомив прем'єр-міністр Франції Габріель Атталь.

«Враховуючи, що Ісламська Держава взяла на себе відповідальність за напад, а також та загрози нашій країні, ми вирішили підняти позицію Vigipirate до найвищого рівня: екстрений напад», – написав Атталь.

Vigipirate – це французький акронім, котрий розшифровується як «пильність та захист об'єктів від ризиків терористичних атак із застосуванням вибухівки».

Нагадаємо, ввечері 22 березня в місті Красногірськ у російському Підмосков'ї кілька озброєних чоловіків у камуфляжі вчинили стрілянину у концертному залі «Crocus City Hall». За даними росіян, внаслідок атаки загинули понад 100 осіб.

Президент рф володимир путін звинуватив Україну в нібито готовності прийняти терористів, які вчинили стрілянину у підмосковному Crocus City Hall.

Тоді як раніше у США підтвердили інформацію, що «Ісламська держава» взяла на себе відповідальність за теракт.

Також писали, що угрупування опублікувало нову заяву щодо теракту, назвавши його найжорстокішою атакою за останні роки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: