ІДІЛ взяла на себе відповідальність за атаку в рф – ЗМІ

Читать на русском
ІДІЛ взяла на себе відповідальність за терористичну атаку у популярному концертному комплексі під Москвою, яка сталась 22 березня.
Фото: Євген Біятов

У США підтвердили інформацію, що «Ісламська держава» взяла на себе відповідальність за теракт у «Крокус Сіті Холлі».

Про це пишуть CNN та The New York Times із посиланням на американських офіційних осіб. Інформацію також підтверджує CBS News із посиланням на неназваного американського чиновника.

«Терористичне угрупування ІДІЛ взяло на себе відповідальність за теракт в росії, згідно з короткою заявою, опублікованою пов'язаним з ним інформаційним агентством Amaq в Telegram», – йдеться у повідомленні.

Утім, зауважує CNN, у заяві не надаються докази на підтвердження цього твердження.

«Американський посадовець повідомив CBS News, що США мають розвіддані, які підтверджують заяви Ісламської держави про відповідальність [за теракт у «Крокусі», і вони не мають підстав сумніватися в цих твердженнях», – пише CBS.

NYT зазначає, що у березні США зібрали розвіддані про те, що «Ісламська держава» планує теракт у росії. За словами одного з американських чиновників, члени ІД активно діють у рф.

«Ісламська держава – Хорасан» – підрозділ організації в Афганістані, відомий як ІДІЛ-К - в останні два роки «було зациклено» на росії, критикуючи путіна у своїй пропаганді. Члени ІДІЛ-К вважають, що на його руках кров мусульман, маючи на увазі війни росії у Чечні, Сирії та Афганістані», – говорить аналітик по боротьбі з тероризмом у консалтинговій безпековій компанії Soufan Group Колін Кларк.

The New York Times також повідомляє, що США повідомляли про загрозу терактів у росії не лише публічно 7 березня, а й у приватному порядку російським чиновникам.

Нагадаємо, 22 бережня ввечері у Москві відбулася стрілянина у концертній залі «Crocus City Hall», є загиблі та поранені. На місці інциденту також спалахнула пожежа.

В українській розвідці заявили, що стрілянину та пожежу в концертному залі на околиці Москви, організували путінські спецслужби.

Також МЗС України категорично відкидає звинувачення російських офіційних осіб у нібито причетності України до стрілянини в російському ТЦ «Crocus City Hall».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: