Теракт у Підмосковʼї: ГУР відреагувало на заяви ФСБ, що терористи «хотіли втекти в Україну»

Читать на русском
У Головному управлінні розвідки Міноборони України відкинули звинувачення росії в тому, що підозрювані, які скоїли теракт у Підмосков'ї, нібито мали намір виїхати в Україну.
twitter.com/dw_russian

Українська розвідка заперечує звинувачення російської ФСБ, що підозрювані у вчиненні теракту в «Crocus City Hall» у Підмосковʼї нібито хотіли втекти в Україну і «мали там контакти».

Про це представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов заявив виданням hromadske та РБК-Україна.

Теракт у росії: кількість загиблих сягнула 93 осіб, повідомляють про нібито затримання терористівЗагиблих налічується вже 93 росіянина, кількість жертв може зрости. При цьому директор ФСБ доповів путіну про нібито затримання 11 осіб, у тому числі 4 терористів.

Як вдіомо, представники ФСБ росії заявили, що теракт у «Crocus City Hall» нібито був ретельно спланований. Слідчий комітет рф стверджує, що зловмисники нібито мали контакти в Україні та збиралися перейти кордон.

Згідно з його словами, складно уявити, що ймовірні злочинці намагалися б втікати в бік України в умовах, коли прикордонні регіони країни-агресора «надзвичайно насичені силовиками, спецслужбами, військовими», а сам кордон замінований і подекуди ведуться бойові дії.

«Конкретно ця заява і ця інформація, звичайно, це нісенітниця. Ці заяви ФСБ розраховані або на відвертих невігласів, або на зазомбоване російське населення. Уявити собі, що після понад двох років повномасштабного вторгнення терористи прямують у прикордонні регіони, які найбільше насичені зараз силовиками, спецслужбами і власне військовими, я думаю, що тут коментарі зайві», - сказав він.

Юсов наголосив, що «у таких умовах ця версія виглядає просто безглуздою».

Представник ГУР заявляє, що звинувачення ФСБ - це «брехня і намагання притягнути український слід з боку російського режиму, чим вони власне займаються з перших хвилин, як цей теракт відбувався».

Юсов додав, що ГУР утримується від коментарів щодо причетності ІДІЛ чи інших терористичних угруповань до теракту у Підмосков'ї.

Нагадаємо, що станом на ранок суботи, 23 березня, відомо про 93 загиблих і 107 госпіталізованих внаслідок теракту в підмосковському ТРЦ «Crocus City Hall». При цьому, ФСБ доповіла керівнику кремля володимиру путіну про затримання 11 осіб, у тому числі 4 терористів.

Як відомо, МЗС України категорично відкидає звинувачення російських офіційних осіб у нібито причетності України до стрілянини в російському ТЦ.

За інформацією ЗМІ, відповідальність за атаку в рф взяло на себе терористичне угрупування ІДІЛ.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: