У МЗС рф заявили, що поки що офіційно не звинувачували Україну в причетності до теракту в Crocus City Hall

Читать на русском
У російському МЗС заявили, що поки що не висували Україні вимог через теракт у Crocus City Hall.
Sputnik

У Міністерстві закордонних справ росії заявили, що вчорашня нота, надіслана Україні, не стосується теракту в Crocus City Hall.

Про це пише РИА Новости.

Теракт у Crocus City Hall: ЗМІ назвали причини, чому спецслужби рф не змогли запобігти атаціРосійські спецслужби не змогли запобігти теракту через сукупність факторів, зокрема, недовіри до зовнішньої розвідки, зосередженості на Україні та відволікаючих політичних репресій усередині країни.

Як заявила на брифінгу речниця МЗС Марія Захарова, якщо російські слідчі «дійдуть висновку про причетність України», відправлять нову ноту.

«Я хотіла б зазначити, що в ноті немає вимог щодо теракту в Crocus City Hall, є матеріали та посилання на вибух Кримського мосту, вбивства Дар'ї Дугіної, Владлена Татарського, замахи на Захара Прилепіна. У міру появи нової інформації про можливу участь, заплановану участь українських спецслужб, можливо, ще раз підкреслю, і в інших терористичних актах додатково ця інформація буде направлена нотою як нова міждержавна досудова претензія», – заявила вона.

Нагадаємо, вчора російське МЗС заявило, що передало Україні вимогу видати керівника Служби безпеки Василя Малюка, оскільки той «відповідальний за теракти на території рф».

Після теракту в підмосковному Crocus City Hall володимир путін звинуватив Україну в готовності прийняти терористів на своїй території.

У ФСБ заявили, що українські спецслужби «сприяли» радикальним ісламістам у підготовці теракту. А у Слідчому комітеті сказали, що виконавці теракту нібито отримували гроші з України.

При цьому у версію про причетність України не вірять навіть у оточенні путіна.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: