Україна вимагає відсторонити російських борців від кваліфікаційних турнірів на Олімпіаду

Читать на русском
Міністерство молоді та спорту, НОК України та Асоціація спортивної боротьби України повідомили про спортсменів рф, які підтримують війну в Україні, але були допущені до відбіркових змагань до Олімпіади-2024.
Shutterstock

Україна просить відсторонити російських спортсменів у нейтральному статусі, які підтримують війну від кваліфікаційних турнірів на Олімпійські ігри 2024 року в Парижі.

Таку заяву оприлюднило Міністерство молоді та спорту України.

Які країни підтримують відсторонення росії та Білорусі від Олімпіади в ПарижіМайже 40 країн, включно з Україною, виступили проти участі російських та білоруських спортсменів в Олімпійських іграх-2024 у Парижі – список.

В ній Мінспорту, Національний олімпійський комітет України (НОК) та Асоціації спортивної боротьби України закликають Міжнародний олімпійський комітет (МОК) та Міжнародну федерацію з боротьби усунути борців рф.

Згідно з повідомленням пресслужби, йдеться про Анвара Аллахіарова, Сергія Семенова, Артура Наіфонова, Надія Соколову, Наталію Малишеву, Аліну Касабієву, Романа Власова, Ольгу Хорошавцеву та Абдулрашид Садулаєва.

Зазначається, що українська сторона зазначила у листі докази їхньої підтримки війни в Україні, участі у пропагандистських заходах, публічні висловлювання на підтримку російського режиму та відвідування тимчасово окупованих територій України.

Нагадаємо, МОК заборонив росіянам та білорусам брати участь у церемонії відкриття Олімпіади-2024. NYT писало, що західні чиновники побоюються терактів під час Олімпіади.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: