Західні чиновники побоюються терактів під час Олімпіади – NYT

Читать на русском
Західні чиновники побоюються терористичних атак під час Олімпіади в Парижі після атаки на концертну залу у російському Підмосков'ї.
Getty Images

Західні чиновники стурбовані можливістю терактів під час Олімпійських ігор у Парижі (26 липня – 11 серпня) після стрілянини у підмосковному Crocus City Hall.

Про це повідомляє The New York Times.

Найкривавіші теракти у світі у 2023 роціПісля стрілянини в університеті Праги пропонуємо згадати найкривавіші теракти, які сталися у світі у 2023 році.

Фахівці боротьби з тероризмом стурбовані, що теракти в росії та Ірані можуть спонукати ІДІЛ-К «подвоїти свої зусилля щодо завдання ударів у Європі, особливо у Франції, Бельгії, Великій Британії та інших країнах, які зазнавали нападів протягом останнього десятиліття».

У доповіді ООН йдеться про те, що існують докази «поточних та незавершених оперативних змов на європейській землі, що проводяться ІДІЛ-К».

Високопоставлений представник західної розвідки назвав три основні фактори, які можуть надихнути бойовиків ІДІЛ-К на атаки: існування сплячих осередків у Європі, війна в секторі Газа та підтримка російськомовних людей, які живуть у Європі.

«Мене турбують Олімпійські ігри у Парижі. Вони стануть першокласною ціллю терористів», – сказав колишній високопосадовець ООН по боротьбі з тероризмом Едмунд Фіттон-Браун.

Нагадаємо, у Франції вже підвищили рівень терористичної загрози до найвищого.

Раніше «Ісламська держава» взяла на себе відповідальність за теракт у підмосковному концертному залі. У США підтверджують причетність угруповання.

Пізніше терористи ІДІЛ опублікували нову заяву щодо атаки в росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: