В Австрії скликають Раду нацбезпеки через випадок шпигунства для рф

Читать на русском
Федеральний канцлер Австрії Карл Негаммер скликає засідання Ради національної безпеки на 9 квітня через затримання колишнього співробітника BVT Егісто Отта за підозрою у шпигунстві на користь росії.
Ілюстративне фотоУкрінформ

Канцлер Австрії Карл Негаммер скликав засідання Ради національної безпеки через затримання ексспівробітника Федерального відомства із захисту конституції та боротьби з тероризмом за підозрою в шпигунстві для рф.

Про це повідомляєє видання Der Standart.

Як зазначається, Негаммер скликає Раду 9 квітня після запиту парламентської групи «Зелених».

«Є звинувачення у шпигунстві проти Егісто Отта, колишнього співробітника BVT. Ці звинувачення є серйозними. З одного боку, ці звинувачення тепер повинні бути розглянуті судовою владою. З іншого боку, необхідно оцінити і прояснити ситуацію з безпекою в країні», – сказав канцлер.

Згідно зі словами канцлера, необхідно запобігти тому, щоб російські шпигунські мережі загрожували Австрії шляхом проникнення або використання політичних партій або мереж.

Як відомо, австрійські правоохоронці затримали колишнього агента Федерального відомства із захисту конституції та боротьби з тероризмом (BVT) Егісто Отта за підозрою у шпигунстві для країни-агресора.

Нагадаємо, в Італії винесли вирок військовому за шпигунство на користь росії.

Тоді як колишнього співробітника контррозвідки ФБР у Нью-Йорку Чарльза Макгонігала засудили до чотирьох років і двох місяців ув'язнення за роботу на російського олігарха Олега Дерипаску.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: