В Австрії затримали ексагента розвідки за підозрою в шпигунстві для рф

Читать на русском
В австрійській прокуратурі зазначили, що затриманий наразі перебуває під вартою у слідчому ізоляторі.
РБК-Україна

Австрійські правоохоронці затримали колишнього агента Федерального відомства із захисту конституції та боротьби з тероризмом (BVT) Егісто Отта за підозрою у шпигунстві для країни-агресора.

Про це повідомляє Der Standard.

В австрійській прокуратурі зазначили, що затриманий наразі перебуває під вартою у слідчому ізоляторі.

Як повідомляє ЗМІ, австрійські правоохоронці розслідують справу Егісто Отта з 2017 року за звинуваченнями у зловживанні службовим становищем, таємній розвідці на шкоду Австрії та порушенні службової таємниці. Арешту ексагента передувала інформація про те, що він передавав російським шпигунам вміст мобільних телефонів високопосадовців.

Його колишній зять, який, як вважають, сприяв цьому злочину, також був заарештований. У помешканнях обох затриманих були проведені обшуки.

За інформацією Der Standard, Отт був співробітником Федерального відомства із захисту конституції та боротьби з тероризмом, яке наразі розформоване.

Зазначається, що зовсім недавно Отт потрапив у заголовки газет у зв’язку з постаттю колишнього члена правління німецької компанії Wirecard Яна Марсалека. Як стверджувалось, Отт допомагав Марсалеку у створенні шпигунського осередку для Росії в рамках BVT.

Нагадаємо, чеська контррозвідка завдяки Службі безпеки України викрила в Празі проросійську мережу впливу на євродепутатів. За нею стояв кум путіна Віктор Медведчук.

Раніше повідомляли, що в Італії винесли вирок військовому за шпигунство на користь росії.

Тоді як колишнього співробітника контррозвідки ФБР у Нью-Йорку Чарльза Макгонігала засудили до чотирьох років і двох місяців ув'язнення за роботу на російського олігарха Олега Дерипаску.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: