Шпигував за ешелонами ЗСУ з гаражу: затримано чергового російського агента

Читать на русском
Щоб стежити за ешелонами ЗСУ, чоловік облаштував так званий пункт спостереження у власному гаражі на Кіровоградщині.
фото СБУ

На Кіровоградщині затримали російського інформатора, який у власному гаражі облаштував «пункт спостереження» за ешелонами ЗСУ.

Про це повідомила пресслужба СБУ 12 лютого.

Як швидко знаходять коригувальників та виконавців кривавих російських терактівУ МВС підозрюють, що ракетний удар по кафе у селі Гроза міг хтось навести. На інфографіці – як швидко затримували коригувальників найкривавіших ударів рф.

Агент рф намагався дізнатися орієнтовну кількість особового складу та військової техніки підрозділів ЗСУ, що рухаються залізницею у напрямку східного фронту. Найбільше ворога цікавила інформація про переміщення на передову українського важкого озброєння, у тому числі танків, бойових машини піхоти та артилерійських систем.

Щоб стежити за ешелонами ЗСУ, фігурант облаштував пункт у власному гаражі, розташованому поблизу залізничної станції. Крім того, він обходив місцевість та приховано фіксував місця базування українських військ під виглядом прогулянок пересічного громадянина.

Для маскування зловмисник постійно змінював маршрути розвідувальних вилазок, а отриману інформацію надсилав агресору з різних геолокацій.

Проте СБУ викрила зловмисника та затримала його у власному будинку.

Ворожим інформатором виявився місцевий житель, який майже 20 років проживав на території росії. Перед початком повномасштабного вторгнення він приїхав в Україну, щоб продати тут все майно, яке йому належить, і повернутися до країни-агресорки.

У травні 2023 року, коли чоловік ще перебував у Кіровоградській області, на нього вийшов російський куратор та запропонував співпрацю на користь окупантів. У разі виконання ворожих завдань, загарбники обіцяли своєму поплічнику «евакуацію» на територію рф.

Наразі фігурант під вартою, йому загрожує до 12 років в'язниці.

Нагадаємо, раніше у Запоріжжі затримали агента російської військової розвідки. Також у Дніпрі затримали коригувальника російських ударів.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: