Шпигував за ППО: соратник вбитого Киви отримав вирок

Читать на русском
До 15 років ув'язнення засудили соратника ліквідованого екснардепа Іллі Киви, який шпигував за комплексами ППО.
pexels

Суд виніс вирок соратнику ліквідованого екснардепа Іллі Киви, який шпигував за системами протиповітряної оборони у Дніпропетровській області.

Про це повідомила пресслужба СБУ.

Навідники ракети на село Гроза: колишній правоохоронець отримав нову підозруКолишнього правоохоронця з Харківської області також звинуватили у державній зраді після того, як він із братом навів удар росіян по Грозі.

Суд визнав російського агента, який входив до найближчого оточення Іллі Киви, винним за ч. 2 ст. 111 ККУ (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Чоловіка засудили до 15 років ув'язнення.

Як повідомляється, засудженим є місцевий житель, ідеологічний прихильник рашизму, який у 2014 році познайомився з Кивою. Він очолював у Дніпрі громадське об'єднання, яке було підконтрольне забороненій партії ОПЗЖ.

Після 24 лютого 2022 року чоловік перейшов на прямий зв'язок із представником російської розвідки. Для комунікації використовували анонімні чати у месенджері.

За даними слідства, зловмисник намагався виявити та передавав ворогові локації української ППО поблизу обласного центру.

Співробітники СБУ затримали ворожого поплічника під час спецоперації на території регіону восени 2022 року.

Нагадаємо, СБУ затримала чергову навідницю російських ракет на Харків. А в Київській області затримали агента росіян, який шпигунів за авіацією ЗСУ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: