У російському СІЗО помер українець, якому окупанти закидали «шпигунство»

Читать на русском
В картотеці російського суду з'явилася інформація про припинення справи у зв'язку зі смертю Демченка, якого росіяни утримували в СІЗО Ростовської області росії.
Ілюстративне фотоУкраїнська правда

У російському слідчому ізолятору помер український громадянин Віктор Демченко. Окупанти звинувачували його у «шпигунстві».

Про це повідомляє товариство «Меморіал» та російські Телеграм-канали.

Покарання росії за злочини в Україні: які інститути вже працюють над цимНад покаранням росії за злочини в Україні вже працюють три міжнародні інститути. Які їхні завдання та що ще належить створити.

Згідно з даними товариства, в картотеці російського суду з'явилася інформація про припинення справи у зв'язку зі смертю Демченка, якого росіяни утримували в СІЗО Ростовської області росії.

При цьому, російські державні пропагандистські ЗМІ повідомили з посиланням на «джерела у правоохоронних органах», що Демченко нібито помер в тюремній лікарні від інсульту ще 31 грудня.

Зазначається, що Віктор Демченко народився і проживав у місті Моспине біля Донецька, яке з 2014 року перебуває під окупацією країни-агресора. Його російський режим звинуватив у «шпигунстві» та «участі в терористичній спільноті». Однак інших деталей справи у публічному просторі немає.

Нагадаємо, що Національна поліція України повідомила про підозру майже 2,5 тисячам окупантів, а 22 російських військовослужбовців засуджено за обстріл гуманітарних та евакуаційних колон, зґвалтування та інші воєнні злочини.

Також відомо, що у грудні росіяни розстріляли ще трьох українських військовополонених.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: