Затримано російського агента, який шпигував за кораблями ЗСУ

Читать на русском
Шпигун стежив за кораблями ЗСУ поблизу Одеського морпорту. Агенту рф повідомили про підозру в держзраді. Йому загрожує довічне ув'язнення.
фото СБУ

У Запоріжжі затримали агента військової розвідки рф, який дізнавався і передавав місця дислокації та переміщення українських бойових кораблів поблизу Одеського морпорту.

Про це повідомила пресслужба СБУ 15 березня.

Затримують за «шпигунство»: у Маріуполі війська рф залякують людей перед «виборами»У Маріуполі російські окупанти спеціально залякують людей та затримують на камери нібито за шпигунство.

Фігурант шпигував за пунктами базування та маршрутами виходу у відкрите море броньованих артилерійських катерів ЗСУ.

Для збору розвідданих зловмисник діяв під прикриттям водія-дальнобійника, який здійснює міжрегіональні вантажні перевезення.

Перебуваючи за кермом фури, він заїжджав на територію портів для отримання комерційних вантажів, але намагався приховано фіксувати геолокацію кораблів ЗСУ.

За наявними даними, окупанти сподівалися отримати розвідувальну інформацію для планування бойових операцій у морській акваторії України. Проте Служба безпеки раніше викрила російського агента і поетапно задокументувала його злочинну діяльність.

Це дозволило своєчасно вжити комплексних заходів щодо забезпечення безпеки українських військових суден.

Фігуранта було затримано, коли він стежив за кораблями ЗСУ поблизу Одеського морпорту і намагався звітувати агресору. Також у ході розслідування стало відомо про додаткове завдання російського агента – шпигувати за сухопутними підрозділами ЗСУ на узбережжі Чорного моря.

Агенту рф повідомили про підозру в держзраді, вчинену в умовах воєнного стану. Фігурант перебуває під вартою. Йому загрожує довічне ув'язнення.

Нагадаємо, СБУ затримала агентку рф, яка наводила авіаудари по житлових масивах Харкова. Також повідомлялося, що у Запоріжжі затримали агента росіян, який намагався підірвати пошту.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: