Міністр оборони Естонії у Києві оголосив про новий пакет допомоги Україні

Читать на русском
Ханно Певкур оголосив про новий пакет військової допомоги Україні, який включає артилерійські снаряди.
Getty Images

Глава Міноборони Естонії Ханно Певкур під час візиту до Києва 21 березня повідомив, що його країна направить Україні наступний пакет військової допомоги на 20 мільйонів євро.

Про це повідомили у Міністерстві оборони Естонії.

Вгамувати снарядний голод: яку допомогу з боєприпасами вже анонсували союзники цього рокуУкраїна гостро потребує боєприпасів, на інфографіці – яку допомогу вже пообіцяли цього року західні союзники.

Повідомляється, що Певкур у Києві провів зустріч із міністром оборони Рустемом Умєровим, а потім оголосив про новий пакет допомоги для ЗСУ.

До нового пакету увійдуть, зокрема, артилерійські боєприпаси, протитанкові гармати, вибухові речовини, протигази, снайперське спорядження, боєприпаси меншого калібру.

«Ми зібрали цей пакет, зосереджуючись на тому, щоб забезпечити максимальну вигоду для України, і водночас переконатись, що він не зменшить готовність оборони Естонії», – сказав Ханно Певкур.

Пакет допомоги включає снаряди калібру 155 мм – це додатковий внесок Естонії в ініціативу Європейського Союзу з відправки в Україну мільйона снарядів. Внесок Естонії частково профінансує Данія.

Певкур зазначив, що з наближенням літа Україні потрібні насамперед боєприпаси, всі елементи протиповітряної оборони, а також запчастини та засоби радіоелектронної боротьби.

Точна кількість переданих боєприпасів не розголошується з міркувань безпеки.

Нагадаємо, Україна розпочала переговори з Естонією щодо укладання безпекової угоди. Денис Шмигаль розповів, коли ЗСУ можуть отримати перші снаряди у рамках чеської ініціативи.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: