Макрон роз'яснив свою позицію щодо відправки західних військ в Україну

Читать на русском
Макрон заявляє, що у Парижа немає лімітів і вони будуть реагувати залежно від того, як буде реагувати росія.
Getty Images

Президент Франції Еммануель Макрон запевнив, що він прагне уникнути ескалації на тлі війни України проти рф та своїх ініціатив щодо потенційної можливості відправки військ країн Заходу в Україну.

Про це Макрон повідомляє в інтерв'ю для українських медіа.

Відправка західних військ в Україну: реакція союзників на заяву МакронаЯк союзники відреагували на заяву Еммануеля Макрона про можливість відправлення військ до України.

При цьому, французький лідер зазначив, що підтримка України має продовжуватися, і у нього «немає жодної наївності щодо Кремлівського режиму».

«Наша мета - росія не повинна перемогти. Але наша мета також - це повернути мир в Європу. Для того, щоб вийти на результат цієї мети, ми не можемо йти шляхом ескалації, бо нам не потрібна ще одна війна», - сказав Макрон.

Як зазначає французький президент, у Парижі готові сказати, що «у нас немає лімітів і ми будемо реагувати залежно від того, як буде реагувати росія».

«І українці в певний момент повинні мати сильну позицію ,коли вони будуть вести переговори про сталий мир. Але зараз я не виступаю з наступальними ініціативами, бо це не дух колективної солідарності», - констатував Макрон.

Водночас, він наголосив, що Україна повинна йти до того моменту, коли переговори будуть можливі. Макрон заявляє, що «потрібно передати Україні все необхідне, щоб посилити її обороноздатність, військову техніку, але при цьому сприяти деескалації».

Нагадаємо, після конференції з підтримки України, що відбулася в Парижі 26 лютого, Макрон заявив, що західні союзники України створять коаліцію з надання ЗСУ далекобійної зброї, а в майбутньому не можна відкидати і відправлення в Україну західних військових.

Після цього Макрон заявив, що його слова про війська НАТО в Україні були «зваженими та продуманими». Разом з тим він уточнив, що влада Франції в найближчому майбутньому не має наміру відправляти свої війська в Україну.

Також на зустрічі з парламентськими партіями 7 березня французький лідер заявив, що відправлення військ в Україну можливе у разі можливого прориву росіян на Київ чи Одесу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: