Заяви Макрона про введення військ в Україну «розлютили» деяких союзників – Bloomberg

Читать на русском
Заяви Макрона про можливу відправку військ в Україну розлютили американських посадовців – вони побоюються, що такий крок може призвести до зіткнення з рф.
agenzianova.com

Заяви президента Франції Еммануеля Макрона про можливе введення військ в Україну розлютили деяких союзників, зокрема американців.

Про це пише Bloomberg.

Відправка західних військ в Україну: реакція союзників на заяву МакронаЯк союзники відреагували на заяву Еммануеля Макрона про можливість відправлення військ до України.

Видання з посиланням на джерела пише, що його суперечливі коментарі викликали миттєву та публічну критику з боку канцлера Німеччини Олафа Шольца та розлютили американських чиновників, які приватно заявляють, що такий крок може призвести до ризику розпалювання зіткнення з Москвою.

Макрон натякав на введення військ, щоб змусити володимира путіна гадати, станеться це чи ні. Але, за словами чиновників, знайомих із дискусіями НАТО щодо України, це могло мати протилежний ефект.

За словами високопоставленого американського чиновника, змусивши Німеччину публічно виключити можливість відправлення військ, Макрон зумів розвіяти двозначність щодо червоних ліній союзників.

Деякі чиновники також вважають коментарі Макрона дуже нерозумними з точки зору оперативної безпеки з огляду на те, що кілька країн уже мають деякий персонал в Україні.

Нагадаємо, Макрон нещодавно підтвердив, що не можна виключати варіант відправлення французьких військ до України. Але Париж, за його словами, «не наступатиме і не перехоплюватиме ініціативу у війні з росією».

ЗМІ також писали, що на зустрічі з парламентськими партіями президент Франції заявив, що відправка військ в Україну можлива у разі прориву росіян до Києва чи Одеси.

Президент Володимир Зеленський, у свою чергу, запевнив, що французькі військові «не вмиратимуть в Україні».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: