СБУ затримала російських агентів, які готували удари по Київській телевежі та ТЕЦ

Читать на русском
У Києві та Одесі затримано двох російських агентів, які готували удари по військових частинах ЗСУ, об'єктах енергетики та телекомунікацій.
Фото: СБУ

Співробітники Служби безпеки України затримали у Києві та Одесі двох агентів російської ФСБ, які готували ракетні удари по військових частинах ЗСУ, а також по об'єктах енергетики та телекомунікацій.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

СБУ затримала агентку рф, яка наводила авіаудари по житлових масивах ХарковаПравоохоронці затримали агентку російських спецслужб, яка навела ракети на житлові масиви Харкова 23 січня цього року.

За даними слідства, у зоні особливої уваги агентів були армійські підрозділи, які забезпечують охорону Генштабу ЗСУ, дані про Сили оборони на Полтавщині, а також Київська телевежа та столична ТЕЦ.

«Спочатку зловмисники намагались виявити місця базування українських військ, а потім направити окупантам відповідні координати для коригування повітряних атак. Для прихованого збору розвідданих один з російських агентів влаштувався експедитором в одеську компанію, яка постачає продукти харчування підрозділам Сил оборони. Інший фігурант – збирав інформацію про технічний стан Київської телевежі після її обстрілу у березні 2022 року. Також він фотографував зовнішній вигляд однієї з теплових електростанцій, яка забезпечує електрикою і теплом значну частину столичного регіону. За наявними даними, ця інформація потрібна була агресору для прийняття рішення щодо коригування повторних або здійснення нових ударів по місцевій ТЕЦ і телевежі», – повідомили правоохоронці.

Агентів затримали, коли вони шпигували за потенційними цілями. Один із них – інженер-технолог підприємства харчової промисловості Одеси. Інший – 24-річний киянин. Наприкінці січня вони були дистанційно завербовані кадровим співробітником ФСБ.

Затриманим повідомили про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу. Їм загрожує довічне ув'язнення.

Нагадаємо, у Запоріжжі затримали агента військової розвідки рф, який дізнавався і передавав місця дислокації та переміщення українських бойових кораблів поблизу Одеського порту.

У Дніпрі було затримано російського агента, який розвідував місця базування систем протиповітряної оборони та радіолокаційних комплексів ЗСУ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: