СБУ затримала у Дніпрі зрадника, який допомагав окупантам обійти українську ППО

Читать на русском
Служби безпеки України затримала у Дніпрі агента воєнної розвідки рф, який розвідував місця базування систем протиповітряної оборони та радіолокаційних комплексів.
ssu.gov.ua

Служби безпеки України затримала у Дніпрі агента воєнної розвідки рф, який розвідував місця базування систем протиповітряної оборони та радіолокаційних комплексів.

Про це йдеться на офіційному сайті СБУ.

Як швидко знаходять коригувальників та виконавців кривавих російських терактівУ МВС підозрюють, що ракетний удар по кафе у селі Гроза міг хтось навести. На інфографіці – як швидко затримували коригувальників найкривавіших ударів рф.

Зазначають, що насамперед фігурант намагався виявити позиції радіолокаційних комплексів ЗСУ. Ця інформація потрібна була окупантам для того, щоб обійти українську протиповітряну оборону під час нових повітряних ударів.

Ще одним завданням російського агента було вистежити основні траси, якими рухались автоцистерни з паливом у напрямку передової.

Співробітники СБУ викрили ворожого поплічника ще на початковому етапі його розвідувальної активності. Це дозволило поетапно задокументувати злочинні дії та своєчасно затримати агента, а також встановити його російського куратора - кадрового співробітника Головного управління Генерального штабу Збройних сил росії

Для виконання ворожих завдань зрадник об’їжджав місцевість на власному автомобілі та приховано фіксував українські об’єкти. Комунікацію з російськими загарбниками він підтримував через популярний месенджер.

Наразі чоловік перебуває під вартою, йому загрожує довічне ув’язнення.

Нагадаємо, нещодавно правоохоронці викрили ще одну пособницю росії, яка шпигувала за Силами оборони в Харкові для підготовки ракетних атак на місто.

Також СБУ затримала чиновницю харківського університету, яка допомагала росіянам шукати слабкі місця в обороні міста.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: