Передавав дані про аеродроми ЗСУ: агенту російської ФСБ ухвалили вирок

Читать на русском
Агент рф, який працював на місцеву охоронну фірму в Дніпропетровській області, засуджений до 15 років ув'язнення за державну зраду.
cheline.com.ua

Агент ФСБ діяв у Дніпропетровській області. Він збирав для агресора інформацію про можливу наявність бойових літаків ЗСУ на місцевих аеродромах.

Про це повідомила пресслужба СБУ.

Шпигував за ППО: соратник вбитого Киви отримав вирокДо 15 років ув'язнення засудили соратника ліквідованого екснардепа Іллі Киви, який шпигував за комплексами ППО.

Співробітники СБУ викрили фігуранта та затримали його на гарячому у липні 2022 року. Тоді російський агент виконував ще одне завдання ФСБ – фотографував місця тимчасового базування підрозділів тероборони ЗСУ.

Також він цікавився залізничними маршрутами, якими прямують військові ешелони Сил оборони на передову. У разі отримання агентурних відомостей окупанти планували використовувати їх для підготовки серії ракетних ударів по стратегічних об'єктах регіону.

На підставі зібраних доказів суд визнав зловмисника винним за ч. 2 ст. 111 ККУ (Державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

За матеріалами Служби безпеки суд призначив йому 15 років ув'язнення з конфіскацією майна.

Як встановило розслідування, засудженим є працівник місцевої охоронної фірми. На початку повномасштабного вторгнення рф чоловіка дистанційно завербував кадровий співробітник ФСБ.

Нагадаємо, раніше було затримано російського агента, який мобілізувався до ЗСУ. Також повідомлялося, що СБУ затримала агентку рф, яка наводила авіаудари по житлових масивах Харкова.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: