Затримано агента російської розвідки, який стежив за ЗСУ з безпілотників

Читать на русском
Щоб відстежити місця базування української ППО, шпигун запускав безпілотні літальні апарати.
фото СБУ

Контррозвідка Служби безпеки затримала ще одного інформатора військової розвідки рф в Миколаївській області. Зловмисник шукав бойові позиції комплексів ППО за допомогою дронів.

Про це повідомила пресслужба СБУ у Telegram у вівторок, 19 березня.

Передавав дані про аеродроми ЗСУ: агенту російської ФСБ ухвалили вирокАгент рф, який працював на місцеву охоронну фірму в Дніпропетровській області, засуджений до 15 років ув'язнення за державну зраду.

Посібник ворога – колишній працівник місцевого оборонного заводу. Російські спецслужби звернули на нього увагу через його проросійські коментарі в соцмережах, де він підтримував війну рф проти України.

Щоби відстежити місця базування української ППО, фігурант запускав безпілотні літальні апарати, обладнані камерами відеофіксації.

«Інформацію він месенджером передавав зв'язковому російській спецслужбі. Ним виявився колишній співробітник розформованого спецпідрозділу міліції Беркут, який перебуває у Криму та співпрацює з окупантами», – йдеться у повідомленні.

СБУ викрила інформатора ще на початку його розвідувальної активності. Це дозволило захистити місця дислокації підрозділів ЗСУ. Зловмисника було затримано у власному будинку.

При обушуку виявлені та вилучені дрони-розвідники, які він застосовував для збору розвідданих. Також у затриманого виявлено речовини, які використовують для кустарного виробництва вибухівки.

Слідчі Служби безпеки повідомили затриманому про підозру. Зловмисник перебуває під вартою, йому загрожує до 12 років ув'язнення.

Нагадаємо, раніше було затримано російського агента, який шпигував за кораблями ЗСУ. Також був затриманий агент рф, який намагався отруїти командування ЗСУ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: