СБУ затримала агентку рф, яка наводила авіаудари по житлових масивах Харкова

Читать на русском
СБУ викрила агентку російських спецслужб, яка коригувала повітряні удари армії РФ по цивільній інфраструктурі Харкова.
t.me/pgo_gov_ua

СБУ викрила агентку російських спецслужб, яка коригувала повітряні удари армії РФ по цивільній інфраструктурі Харкова.

Про це повідомляє пресцентр СБУ.

Як швидко знаходять коригувальників та виконавців кривавих російських терактівУ МВС підозрюють, що ракетний удар по кафе у селі Гроза міг хтось навести. На інфографіці – як швидко затримували коригувальників найкривавіших ударів рф.

Правоохоронці зазначають, що саме вона навела ракети, які атакували Київський та Холодногірський райони Харкова 23 січня цього року.

Тоді внаслідок атаки пошкоджень зазнали приватні будинки, навчальний заклад та поштове підприємство. Через руйнування довелося виселити 16 жителів, зокрема двох дітей. Дев’ятеро мешканців отримали тяжкі поранення.

Після ворожої атаки зрадниця мала прибути до місця влучань для збору інформації про ушкоджену інфраструктуру та постраждалих осіб. Під час цього її й затримали співробітники СБУ.

Зрадницею виявилась 34-річна харків’янка. Зловмисниця передавала загарбникам координати найбільш густозаселених районів міста, а також відправляла геолокації будівель, які, на її думку, могли використовувати Сили оборони.

Крім того, вона збирала розвіддані про маршрути переміщення підрозділів ЗСУ у напрямку східного фронту.

Наразі слідчі СБУ повідомили затриманій про підозру, жінці загрожує довічне ув’язнення.

Нагадаємо, 19 лютого СБУ затримала агента розвідки рф, який готував ракетний удар по залізниці та військових шпиталях на Черкащині.

Раніше також вдалося викрити агента, який збирав розвіддані про Сили оборони та критичну інфраструктуру на Київщині. Шпигун намагався виявити місця базування авіації ЗСУ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: