Удари по енергооб'єктах: Харків залишився без ТЕЦ-5, місто нині живлять інші області

Читать на русском
Внаслідок масованої атаки росіян найбільших руйнувань зазнала ТЕЦ-5, процес реконструкції триватиме не один рік.
Главком

Масований обстріл Харкова у п'ятницю, 22 березня, призвів до руйнування енергетичних об'єктів, зокрема, ТЕЦ-5. Наразі електричне живлення Харкова відбувається завдяки іншим регіонам.

Про це представник прес-служби ТЕЦ-5 Наталія Вербова розповіла виданню «Суспільне».

Згідно з її словами, внаслідок масованої атаки росіян найбільших руйнувань зазнала ТЕЦ-5. Через це живлення міста відбувається силами інших регіонів.

«Повністю оцінити масштаби завданих теплоцентралі збитків та необхідних відновлювальних робіт на об’єкті можна буде лише після завершення огляду та розбору завалів. Але, на думку енергетиків, вже сьогодні очевидно, що це вкрай трудомісткий і затратний процес, порівнянний із новим будівництвом», - розповіла вона.

При цьому, директор ТЕЦ-5 Олександр Мінкович, розповів, що для відновлення централі необхідно виготовити ексклюзивне обладнання для енергоблоків, зокрема, турбін, генераторів.

«У разі повноцінного фінансування робіт, допомоги з виробництвом і постачанням устаткування, процес реконструкції триватиме не один рік», - сказав він.

Нагадаємо, внаслідок масштабної атаки росії на українську енергосистему 22 березня у Харкові було пошкоджено всі підстанції та ТЕЦ. У місті виник блекаут. Влада вимушено запровадила погодинні графіки відключень світла.

Також Харків змушений передчасно завершити опалювальний сезон. Тепло почнуть вимикати з 26 березня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: