У Харкові через атаку достроково завершать опалювальний сезон

Читать на русском
У Харкові з 26 березня почнуть вимикати опалення, у місті зберігається дефіцит електроенергії після російських ударів по інфраструктурі.
grad.ua

Харків змушений передчасно завершити опалювальний сезон. Тепло почнуть вимикати з 26 березня.

Про це повідомив мер міста Ігор Терехов у своєму зверненні у понеділок.

У Харкові відновило роботу метроХарківське метро відновлює роботу, інтервал руху поїздів становитиме 20 хвилин. Підземка не працювала після масштабної атаки 22 березня.

За його словами, всі ці дні комунальні служби спільно з енергетиками продовжують усувати наслідки атаки, щоб відновити надання комунальних послуг у житлових будинках.

«І хоча частково їм уже вдалося це зробити, дефіцит електроенергії все ще відчутний. Через це чи не єдиним з можливих заходів для зменшення навантаження на енергосистему вбачається дострокове завершення опалювального сезону. Тільки це дозволить нам забезпечити електроенергією максимальну кількість споживачів та дати гарячу воду в будинки харківʼян», – повідомив Терехов.

Він зазначив, що відключати теплопостачання розпочнуть із завтрашнього дня, погода на вулиці дозволяє це зробити.

Мер також нагадав, що в місті вдалося запустити метро, але наземний електротранспорт поки що не ходитиме. На маршрутах курсують автобуси.

Зараз у Харкові немає світла у 215,8 тис. споживачів. За даними міськради, з п'ятниці енергетики змогли заживити майже 80% споживачів.

Але графіки планових відключень поки що будуть актуальними.

Нагадаємо, внаслідок масштабної атаки росії на українську енергосистему 22 березня у Харкові було пошкоджено всі підстанції та ТЕЦ. У місті виник блекаут. Влада вимушено запровадила погодинні графіки відключень світла.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: