Макрон про теракт у росії: ІДІЛ намагалася влаштувати такі напади і у Європі

Читать на русском
Угруповання ІДІЛ-К, яке взяло на себе відповідальність за теракт у Підмосков'ї, нещодавно намагалося влаштувати атаки в Європі, повідомив Макрон.
Фото: AP/Rene Rossignaud

Терористичне угруповання ІДІЛ-К, яке взяло на себе відповідальність за теракт у російському Підмосков'ї 22 березня, нещодавно намагалося влаштувати атаки на території Європи.

Про це повідомив президент Франції Еммануель Макрон, його слова наводить Le Parisien.

Найкривавіші теракти у світі у 2023 роціПісля стрілянини в університеті Праги пропонуємо згадати найкривавіші теракти, які сталися у світі у 2023 році.

Він розповів, що лише за останні місяці угруповання здійснило кілька спроб організувати теракт на території Франції, а також сусідньої Німеччини.

«Заява про напад у Москві походить від гілки «Ісламської держави» в Хорасані. Однак ця організація загрожує і Франції, і брала участь у кількох нещодавніх зірваних планах атак у кількох європейських країнах, включаючи Німеччину та Францію», – сказав Макрон.

Французький президент заявив, що хоче розширити співпрацю з росією у цьому питанні, а також закликав продовжити «ефективну боротьбу з цими угрупованнями, які проеціюють себе на кілька країн».

Макрон також підкреслив, що було б«цинічно та контрпродуктивно» з боку росії звинуватити в теракті Україну, оскільки французькі спецслужби вважають, що саме афганське відділення ІДІЛ «спланувало цю атаку та здійснило її».

Нагадаємо, увечері 22 березня у місті Красногорську в російському Підмосков'ї кілька озброєних чоловіків у камуфляжі влаштували стрілянину в концертному залі «Crocus City Hall». За даними росіян, в результаті атаки загинуло понад 100 людей.

Президент росії володимир путін звинуватив Україну в нібито готовності прийняти терористів, які влаштували стрілянину в підмосковному Crocus City Hall. У той же час в США підтвердили інформацію, що «Ісламська держава» взяла на себе відповідальність за теракт.

Раніше повідомлялося, що у Франції оголосили найвищий рівень терористичної небезпеки після атаки терористів на «Crocus City Hall».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: