У Ростовській області рф дрони атакували електростанцію, спалахнула пожежа

Читать на русском
У ніч на 25 березня в росії сталася пожежа на трансформаторній підстанції Новочеркаської Державної районної електростанції. Два енергоблоки ДРЕС тимчасово виведені з експлуатації.
Фото: Artemco/wikimedia

У ніч на понеділок, 25 березня, у російській Ростовській області Новочеркаську ДРЕС атакували дрони. Спалахнула пожежа, з ладу виведено енергоблоки.

Про це повідомляють ВВС, губернатор Ростовської області Василь Голубєв, а також Telegram-канали.

Попередньо, велику електростанцію на півдні росії атакували безпілотники. За словами місцевих жителів, було чути звуки польоту дронів над областю. Їх було «близько 20-ти». Також лунали потужні вибухи.

Також у соцмережах повідомили, що у районі електростанції, розташованої за містом, було видно дим, після чого до неї із Новочеркаська виїхали машини екстрених служб.

Губернатор Ростовської області Василь Голубєв повідомив, що на трансформаторній підстанції виникла пожежа.

«Сьогодні вночі на трансформаторній підстанції Новочеркаської ДРЕС сталося займання, яке було оперативно ліквідовано силами працівників станції. Постраждалих немає. Причини займання встановлюються», – написав він.

Також російський посадовець повідомив про автоматичне відключення двох високовольтних ліній та зупинення двох енергоблоків ДРЕС. На станції працює 9 енергоблоків.

Зазначимо, Новочеркаська ГРЕС (державна районна електростанція) – це найбільша теплоелектростанція та друга за потужністю після Ростовської АЕС електростанція у Ростовській області.

Нагадаємо, ввечері 23 березня у тимчасово окупованому Криму пролунала серія потужних вибухів. Російські загарбники перекрили Керченський міст. Пізніше стало відомо про атаку на нафтобазу.

Як відомо, що у ніч проти суботи, 23 березня, у Самарській області рф спалахнула потужна пожежа на Куйбишевському нафтопереробному заводі. Ймовірно, причиною стала атака БПЛА.

Також повідомлялося про пожежу на НПЗ у Краснодарському краї росії, там загинула людина.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: