У розвідці відреагували на заяву росіян про розміщення систем «Панцир» біля НПЗ

Читать на русском
Заява про те, що російські НПЗ незабаром будуть посилені Панцирами, є звичайним окозамилюванням. Про це повідомили у ГУР.
Фото: Укрінформ

Заява росіян про те, що нафтогазові об'єкти на території росії незабаром будуть посилені зенітно-ракетними системами «Панцир», є звичайним окозамилюванням.

Про це заявив представник Головного управління розвідки Андрій Юсов у коментарі Українській правді.

Російські НПЗ та нафтобази під ударом дронів: географія атакРосійські НПЗ і нафтобази останні півроку регулярно зазнають атак. Географія ударів – на інфографіці.

За його словами, розміщення таких систем не врятує ворога від атак дронів. Більше того, біля деяких НПЗ «Панцирі» вже розміщені.

«Панцирі» там уже давно стоять, це заява для заспокоєння суспільного обурення та розпилу бюджетних коштів. Принципово на ситуацію дані заяви не вплинуть, на підприємствах окупанта, які використовуються у військових цілях, проблеми будуть продовжуватись», – повідомив представник розвідки.

Нагадаємо, сьогодні директор департаменту газової промисловості Міненерго країни-окупанта заявив, що Кремль має намір захистити свої нафтогазові об'єкти системами ППО. Він стверджує, що відомство вже розробило відповідний план.

Нещодавно ЗМІ повідомляли, що Україна продовжує реалізовувати стратегію на підриву економічного потенціалу росії та зменшення потоку нафтових доларів, які ворог спрямовує на війну. За останній час дрони успішно атакували вже 12 нафтопереробних заводів у рф.

Раніше повідомлялося, що у росії різко зросли ціни на бензин на тлі ударів безпілотників по НПЗ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: