Дрони атакували одразу два НПЗ у Самарській області рф, там почалися пожежі

Читать на русском
У ніч на суботу Самарську область рф атакували безпілотники. Під ударом опинилися одразу два нафтопереробні заводи.
Фото: росЗМІ

У ніч на суботу, 16 березня, Самарську область рф атакували безпілотники. Під ударом опинилися одразу два нафтопереробні заводи.

Про це заявив губернатор Самарської області Дмитро Азаров у Telegram.

Російські НПЗ та нафтобази під ударом дронів: географія атакРосійські НПЗ і нафтобази останні півроку регулярно зазнають атак. Географія ударів – на інфографіці.

Він розповів, що дрони здійснили атаку на Сизранський НПЗ та спробували атакувати Новокуйбишевський НПЗ.

«В результаті на території Сизранського НПЗ сталося займання установки з переробки нафтопродуктів. За попередніми даними, постраждалих немає. Спробу атакувати НПЗ у Новокуйбишевську припинено, постраждалих там також немає», – стверджує представник країни-окупанта.

Російський Telegram-канал Baza доповнив інформацію російської влади. Зазначається, що у Сизрані площа займання становить приблизно 500 квадратних метрів.

На Новокуйбишевському НПЗ внаслідок атаки також виникла пожежа, але за півгодини її нібито вдалося загасити. З відкритих джерел відомо, що обидва заводи належать «Роснафті».

Нагадаємо, останні атаки дронів на територію рф призвели до зупинки роботи як мінімум трьох нафтопереробних заводів. Ці об'єкти становлять близько 12% нафтопереробних потужностей країни.

Під удари потрапили одразу три нафтопереробні заводи, які входять до топ-5 найбільших у Росії – у Рязані, місті Кстово (Нижньогородська область) та Кіріші (Ленінградська область). Також було призупинено роботу заводу нафтопродуктів у Новошахтинську Ростовської області та пошкоджено обладнання нафтозаводу у Калузькій області.

Раніше повідомлялося, що у росії різко зросли ціни на бензин на тлі ударів безпілотників по НПЗ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: