Ізраїль може звільнити до 800 палестинських ув'язнених – ЗМІ

Читать на русском
Ізраїль пропонує обміняти до 800 ув’язнених палестинців на 40 заручників ХАМАС. Йдеться і про палестинців, які відбувають покарання за тероризм та вбивства громадян Ізраїлю.
Фото: sb.by

Ізраїль та ХАМАС у рамках угоди про припинення вогню та звільнення заручників погодили обмін заручників у приблизному форматі 1 до 20.

Про це пише The Jerusalem Post.

Зазначається, що Ізраїль у рамках потенційної угоди про перемир'я у Секторі Газа і звільнення захоплених бойовиками ХАМАС заручників погодився звільнити з тюрем 700-800 палестинських ув'язнених. Серед них є палестинці, які відбувають покарання за тероризм та вбивства громадян Ізраїлю.

Документ викладає пропозицію Ізраїлю за трьома етапами угоди про звільнення всіх заручників, у якій Ізраїль «продемонстрував нову гнучкість у кількох ключових сферах», пише видання.

Також повідомляється, що вперше під час переговорів Ізраїль заявив про готовність обговорити можливість дозволити палестинцям повернутися в північну частину сектору Гази. При цьому Ізраїлем виключається повне повернення жителів Гази.

Бойовики ХАМАС, своєю чергою, мають звільнити 40 заручників.

Нагадаємо, на початку березня стало відомо, що Ізраїль погодився на тимчасове перемир'я в Секторі Гази, проте в результаті домовленості щодо звільнення заручників не було досягнуто.

Після цього міністр оборони Ізраїлю заявив, що бойові дії в Секторі Гази продовжуватимуться до знищення ХАМАСу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: