Ізраїльські військові вважають, що ХАМАС діятиме у Секторі Гази й після війни

Читать на русском
ЦАХАЛ вважає, що ХАМАС може пережити війну завдяки підтримці мешканців Гази, та стати терористичною групою і партизанським угрупуванням.
Фото: Shutterstock

Ізраїльська військова розвідка оприлюднила документ, у якому сказано, що ХАМАС продовжить діяти у Секторі Гази як терористичне угруповання навіть після закінчення війни.

Про це пише The Times of Israel.

У звіті зазначається, що навіть якщо вдасться ліквідувати ХАМАС як організовану військову силу в Газі, вона виживе як «терористична група і партизанське угрупування».

Також у документі, підготовленому дослідницьким відділом військової розвідки Сил оборони, стверджується, що серед жителів регіону «зберігається справжня підтримка» ХАМАСу.

«Наразі немає жодних практичних зусиль для реалізації післявоєнного плану для Гази, і тому анклав стане «зоною глибокої кризи»», – говориться в документі.

Повідомляється, що звіт був представлений політичному ешелону Ізраїлю для його обговорення у колах старших офіцерів ЦАХАЛ, чиновників служби безпеки і членів Ради національної безпеки.

Журналісти зазначають, що документ розвідки «є попередженням про те, що ХАМАС переживе цю кампанію», а отже «абсолютної перемоги Ізраїлю, як того вимагав прем'єр-міністр країни Беньямін Нетаньягу, ймовірно, не буде».

Нагадаємо, наприкінці січня у Міноборони Ізраїлю заявили про знешкодження половини бойовиків ХАМАС.

Також повідомлялося, що близько 80% тунелів бойовиків угруповання ХАМАС під Сектором Гази все ще залишаються недоторканими, незважаючи на тривалі спроби Ізраїлю зруйнувати їх.

Як відомо, ЦАХАЛ розпочав новий масштабний наступ на півдні Гази.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: